Következő program
Következő rendezvényünk

 

Következő rendezvényünk

 

 

Facebook oldalunk
Ajánlott oldalak

Tájékoztatás
Óvodai és bölcsődei hirdetmény

Tisztelt derekegyházi lakosság!

A koronavírus járvány jelen pillanatig településünket nem érinti. Azonban az országban már több helyen tapasztaltak fertőzést. Kötelességünknek tartjuk, hogy a rendelkezésre álló lehetőségeinkkel próbáljuk minimalizálni a fertőzés elterjedését, ezzel is megóvva a legjobban veszélyeztetett korosztályt, a 65 éven felülieket. Az alábbi intézkedések ezt szolgálják. A kormány 2020. március 16-tól tanrendet változtatott: az iskolalátogatást beszüntette, online oktatást vezetett be. Az iskolák csak nagyon indokolt esetben tarthatnak ügyeletet.

Emiatt azonban más területek működése is problémássá válik. Intézményeink működését az alábbiakban határozom meg:

Derekegyházi oktatási intézményeink:
(Dolgozókat is érint az iskolás gyermekek otthonléte, emiatt korlátoznunk kell az óvodai ellátást.)

 • A bölcsőde és az óvoda összevont ellátást biztosít azon gyerekeknek, akiknek nincs iskolás testvére vagy mindkét szülője dolgozik, a többieket kérjük maradjanak otthon.
 • Az iskolás, óvodás és bölcsődés gyermekek ebédjét továbbra is biztosítjuk. Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy az ebédet – hozott ételhordóban – 11.30-tól 12.30-ig az óvoda udvar felőli bejáratnál kapják meg.
 • A gyermekek szállítása a szokásos módon és rendben történik.
 • Az intézmény területén minden rendezvény megtartását mellőzzük (szakkörök, sport és egyéb foglalkozások).

Művelődési házak:

 • Március 16-tól a kultúrházak és a könyvtári nyitva tartás nem változik, azonban mindennemű rendezvény, foglalkozás, árusítás szünetel.

Gyermekélelmezési és szociális konyha:

 • Az ingyenes ebéd osztása a kemence melletti sátornál történik 11.00-12.00-ig
 • A szociális és vendég étkezők a konyha bejáratánál vehetik át ebédjüket.
 • A szociális ebéd kiszállítása változatlanul történik.

Közterülethasználat:

 • A közterületen történő árusítást lekorlátozzuk kizárólag az élelmiszer jellegű árukra (hús, tejtermék, zöldség-gyümölcs, méz stb.)

Házi és tanyagondnoki ellátás:

 • Az ellátás változatlanul üzemel, azoknak a személyeknek, akik veszélyeztetve érzik magukat (65 év felett) bevásárlást, ügyintézést biztosítunk számukra. Igényüket kérjük jelezzék a házi gondozóknál a 20/321-54-33-as mobilszámon 7.00-15.00-ig.

Egészségügyi intézmények:

 • Védőnői szolgáltatás: az érintettek egyénileg érdeklődjenek a védőnőnél.
 • Gyógyszertár: kérjük tartsák be a gyógyszertár jelenlegi rendjét és figyeljék annak változásait.
 • Orvosi és fogászati ellátás: változatlanul üzemel. A minél kevesebb érintkezés miatt használják ki a gyógyszeríratás telefonos lehetőségét (E-recept) a következő telefon-számokon 20/329-67-92 vagy 63/453-021 reggel 7.00-8.00-ig.

A betegség tüneteit észlelve kizárólag telefonon értesítse a háziorvosát a fenti telefonszámon reggel 7.00-15.00 óráig, utána 15.00 órától másnap reggel 7.00 óráig a központi ügyeletet (Szentes, Vásárhelyi út) a következő telefonszámokon:
30/708-71-83 vagy 63/400-712

Önkormányzati hivatal:

 • A hivatal működési rendje változatlan, keddenként a hulladékkal kapcsolatos személyes ügyintézés szünetel.

 

Kérünk mindenkit, hogy a médiákban bemutatott higiéniai előírásokat tartsa be, az intézményekben biztosított kézmosási lehetőségeket kötelezően használja, valamint a személyes érintkezéstől tartózkodjon.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy idős családtagjára, szomszédjára, ismerősére külön figyelmet fordítson, az ajánlott higiéniai előírásokat fokozottan tartsa be, segítse őket ügyes-bajos dolgaik intézésében.

Felhívjuk azon érintettek figyelmét, akik külföldről jönnek – jöttek haza vagy érintkeztek fertőző beteggel, hogy jelentkezzenek a háziorvosuknál és a kötelező otthoni 14 napos karantént tartsák be. A karantén be nem tartása bűncselekmény!

Reméljük ezek az intézkedések fölöslegesen ilyen szigorúak, de ezek betartásával nagyobb biztonságban lehetünk, hiszen hozzátartozóink és saját egészségünk a legfontosabb.

A járványról folyamatos tájékoztatást a koronavirus.gov.hu weboldalon kaphatnak. Kérjük csak a hivatalos oldalak információit fogadják el!

A rendelkezések az események alakulásától függően változhatnak.

 

Szabó István  

polgármester