Következő program
Következő rendezvényünk

 

Következő rendezvényünk

 

 

Facebook oldalunk
Ajánlott oldalak

A polgárőrség felhívása
Tájékoztatás

A koronavírus miatti országos járványügyi helyzetre és a kormányzati döntésekre való tekintettel Derekegyház község polgármestere az alábbi 3. számú intézkedést vezette be:

A Derekegyházi Napköziotthonos Óvoda, valamint a Derekegyházi Mini Bölcsőde látogatását – a következőkben ismertetett kivételekkel – 2020. március 18. napjától (szerda reggeltől) a veszélyhelyzet fennállásáig felfüggesztem.

Az intézményben gyermekfelügyeletet biztosítunk egyedi polgármesteri engedély alapján azon szülők részére, akik mindketten a rendvédelem, honvédelem, katasztrófavédelem, az egészségügy, a szociális ellátás területén, a közszolgálatban, az élelmiszerellátásban, valamint a gyógyszerellátás területén dolgoznak, nincs kiskorú iskolás gyermekük, és más módon nem tudják megoldani a gyermekük felügyeletét.

A felügyeletet írásbeli kérelem alapján igényelhetik, melyet letölthetnek az Önkormányzat weblapjáról és facebook oldaláról. (Az idő rövidsége miatt választottuk ezt a tájékoztatási formát.) Kérjük, hogy a kitöltött kérelmet juttassák el részünkre e-mailben (derekegyhazovi6621@gmail.com) szerda reggelig.

Amennyiben erre nincs lehetőségük, a szerdai napon reggel 8,00 óráig személyesen megtehetik az intézményben a kérelem kitöltését. A kérelem elbírálásáról azonnali döntés születik.

Az engedélyezett óvodalátogatás esetén kérem a szülőket, hogy a gyerekeket az intézmény bejáratánál adják át az intézmény dolgozóinak, és hazabocsájtásnál ugyanez a gyakorlat lesz érvényben. (Szülő az intézményben nem tartózkodhat.)

A hiányzó gyerekek távolléte igazolt erre az időszakra. A járványveszély elmúltával a szülők tájékoztatásáról maradéktalanul gondoskodunk. A gyermekek újbóli óvodakezdésekor szükséges lesz gyermekorvos által kiállított igazolásra: „A gyermek egészséges, közösségbe mehet.”

A kérelem a gyermekfelügyeletre innen tölthető le.


A korábban meghozott polgármesteri határozatok az alábbiakban érhetők el!

A koronavírus miatti országos járványügyi helyzetre és a kormányzati döntésekre való tekintettel – az érintett intézmények képviselőivel egyeztetve – Derekegyház polgármestere az alábbi intézkedéseket vezette be: