Következő program
Következő rendezvényünk

 

Következő rendezvényünk

 

 

Facebook oldalunk
Ajánlott oldalak

Áramszünet 2019. március 28-án
Lakossági kérdőíves felmérés

Örömmel tapasztaljuk, hogy napról napra egyre látványosabban épül, ölt formát templomunk.

Előreláthatólag június 16.-án Szentháromság néven és ünnepen nagy ünnepség keretében Kiss-Rigó László fogja felszentelni.

Közösségünk életében ez történelmi eseménynek mondható, hiszen hosszú- hosszú idő után újra lesz templomunk.

Nagy örömmel adhatom hírül, hogy a templomtoronyba megrendeltük az új harangot. A Derekegyház Templomáért Alapítvány számlájára összegyűlt a megrendeléshez szükséges összeg. A harang bruttó ára 1 295 400 Ft, ennek az összegnek a felét 647 700 Ft-ot kellett a megrendeléssel átutalni. Az átutalás 2019.03.05.-én megtörtént.

HÁLA LEGYEN A NAGYLELKŰ ADOMÁNYOZÓKNAK. ISTEN FIZESSE MEG JÓSÁGUKAT.

A harang Gombos Miklós harangöntő Őrbottyáni műhelyében készül, remélhetőleg a templomszentelésre beszerelésre kerül. Természetesen ennek feltétele, hogy a második részletet is kifizessük, (mely még nem áll rendelkezésre) illetve még plusz költséget jelent a beszerelés és a harang villamosítása. Ezért továbbra is gyűjtjük, illetve várjuk az adományokat. Kérjük, aki teheti, és szívesen adakozna, erre a célra az alapítvány számlájára tegye meg. 3 A Takarékszövetkezet 57200017-10019566.

Nagyon szép példája a közösségi összefogásnak, hogy szorgos kezek hímezik, készítik az oltárterítőket, mivel több garnitúrát szeretnénk készíteni, még van lehetőség a munkába bekapcsolódni. Aki szívesen vállalna ilyen feladatot keressen engem (Szabados Katalin) vagy Nagy Annát.

Minden felajánlást, munkát nagyon szépen köszönünk.

Március elsejével újra a Mindszenti Plébánia fíliája lettünk. A plébánosunk Salamon László atya, mivel több egyházközösségben is Ő teljesít szolgálatot, változott a miserendünk.

Egyelőre a szentmisék szombatonként 16.órakor lesznek a Kápolnában.

 

Derekegyház, 2019-03-08

 

Az Alapítvány és Egyházközség nevében Szabados Katalin (20/ 4194048)

Köszönjük a fotókat Kovács Istvánnak (Dereklencse)