Következő program

Következő rendezvényünk

Facebook oldalunk

Ajánlott oldalak


Derekegyház Község Önkormányzata pályázati forrásból és a szükséges önerő biztosításával fejleszti a Derekegyházi Gyermekétkeztetési Konyhát, annak épületét és eszközeit.
A felújítás során már megtörtént a nyílászárók cseréje, a fűtésrendszer korszerűsítése, a szennyvízrendszer és a légtechnika felújítása. A villamoshálózat jelentős cseréje és bővítése lehetővé teszi, hogy a konyhai eszközök is a napelemek által megtermelt villamosáram jelentős részét használni tudják. A konyhán történő főzés várhatóan 2019. november 18-án hétfőn folytatódik. Köszönjük a lakosság eddigi türelmét és megértését!

Szegvár Nagyközség Polgármestere és Derekegyház Község Polgármestere a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Szegvári Közös Önkormányzati Hivatal  jegyző munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozatlan időre szól.

A munkavégzés helye: Csongrád megye, 6635 Szegvár, Szabadság tér 2., Csongrád megye, 6621 Derekegyház, Kossuth utca 4.

Tovább a teljes cikkre!

2019. október 22-én (kedden) délután 16.00 órakor tartotta meg alakuló ülését a derekegyházi képviselő-testület a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó termében. Az új testület döntést hozott a testület bizottságairól és annak tagjairól.
A bizottságok tagjai:
Szociális bizottság: Hajdú Péterné (elnök), Gordos Pál és Radicsné Magyar Mónika, Pénzügyi bizottság: Varga Ferenc Zsolt (elnök), Kovács Sándor és Tokaji István (külsős bizottsági tag),  Külterületekért felelős tanácsnok: Varga Ferenc Zsolt, az alpolgármester Borbás Tamás lett.

Derekegyház Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2019. október 22-én (kedden) 16.00 órakor tartja alakuló ülését a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó termében.

Tisztelt Lakosság!

Derekegyházon 2019. október 13-án – nyugodt légkörben – lezajlottak az önkormányzati választások, amelyen a választók szavazatai alapján az alábbi végeredmények születtek:

Polgármester: Szabó István, Képviselő-testület tagjai: Borbás Tamás, Gordos Pál, Hajdú Péterné, Kovács Sándor, Radicsné Magyar Mónika, Varga Ferenc Zsolt.

A részletes eredményeket itt tekinthetik meg: Polgármester választás, Képviselő választás, Megyei Önkormányzat választás

 

Értesítjük a Tisztelt Választópolgárokat, hogy a Helyi Választási Bizottság a jelöltek szavazólapon szereplő sorrendjét sorsolás útján meghatározta.

Derekegyház községben a Helyi Választási Bizottság választási fajtánként az alábbi jelölteket vette nyilvántartásba (az alábbi sorrendben fognak a jelöltek a szavazó-lapokon szerepelni):

Polgármesterjelölt
1. Szabó István (KDNP-FIDESZ jelöltje)

Egyéni listás települési képviselő jelöltek:
1. Kovács Sándor (független)
2. Guti Botond (független)
3. Varga Ferenc Zsolt (független)
4. Hajdú Péterné (független)
5. Gazsiné Olasz Krisztina (független)
6. Szabó Kornél (független)
7. Kardos Imre (független)
8. Szarka Gergely(független)
9. Borbás Tamás (független)
10. Gyevi-Szabó Imre (független)
11. Gordos Pál (független)
12. Földi Ferenc (független)
13. Fodor László (FIDESZ-KDNP)
14. Radicsné Magyar Mónika (független)

Polgármesteri és képviselői szavazólap minta

Tisztelt Ingatlantulajdonos!

Tájékoztatjuk, hogy lakókörnyezetében gallyazó partnerünk legkésőbb egy hónapon belül megkezdi a közcélú villamos hálózatot veszélyeztető fák tervszerű, éves gallyazását. A faágak eltávolítása kizárólag a hálózat mentén fog megtörténni, elsődleges célja a zavartalan villamosenergia-szolgáltatás biztosítása. A levágott faágak elszállításáról gallyazó partnerünk az Önkormányzattal egyeztetett módon gondoskodni fog. Kérjük, együttműködésével támogassa partnerünk munkáját!

Tovább a teljes cikkre!

A nyári, őszi mezőgazdasági munkálatokra tekintettel felhívom a sertéstartó gazdák figyelmét, hogy a vaddisznóban előforduló afrikai sertéspestis megbetegedések miatt fokozott figyelmet kell fordítani a házi sertésállományok védelmére. A fertőzött vaddisznóval való érintkezés lehetősége miatt a mezőgazdasági területek, az onnan származó termékek óriási veszélyt jelentenek, jelenthetnek sertéseinkre. 

Tovább a teljes cikkre!


Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal mobilizált kormányablak busza

2019. szeptember hó 30. napján (hétfőn)

12.00 órától 15.00 óráig

Derekegyház községben a Köztársaság tér 8.
(Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtár) szám alatti ingatlan előtti parkolóban ügyfélfogadást tart.

 

Lehetőség nyílik elsősorban a személyi igazolványt, lakcímkártyát, útlevelet, vezetői engedélyt igényelni a mozgó kormányablakban, de a diákigazolványhoz szükséges NEK adatlap is kérhető és  ügyfélkaput is lehet nyitni. A mobil ügyfélszolgálat a Kormányablakban elérhető egyéb szolgáltatásokkal is várja a Tisztelt Ügyfeleket.


Szeretettel meghívjuk Derekegyház Község tisztelt lakosságát, a 2019-es
Helyi Önkormányzati Választáson induló képviselőjelöltek bemutatkozó rendezvényeire.

2019. október 1. kedd 17 óra
Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtár

2019. október 1. kedd 18:30 óra
Tompaháti Közösségi Tér