Következő program

Következő rendezvényünk

Facebook oldalunk

Ajánlott oldalak


2017. június 20-án (kedden) 16:00 órától Rendőrségi Lakossági Fórumot tart a Nagymágocsi Rendőrőrs a művelődési ház kistermében.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Hirdetmény óvodai felvételről a 2017/2018-as nevelési évre

Az önkormányzati fenntartású Derekegyházi Napköziotthonos Óvodába történő jelentkezés időpontja:

2017. április 25-28-ig terjedő időszakban
08.00 és 16.00 óra között!

A jelentkezés helyszíne:
Derekegyházi Napköziotthonos Óvoda
6621 Derekegyház, Iskola utca 10.

A beiratkozáskor be kell mutatni:

– a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványt (azaz a gyermek lakcímkártyáját),
– a szülő személyi azonosító igazolványát,
– a szülő lakcímet igazoló hatósági igazolványát,
– nem magyar állampolgár kiskorú óvodai beíratásánál a szülőknek igazolnia kell azt is, hogy milyen jogcímen tartózkodik a gyermek Magyarország területén,
– a sajátos nevelési igényű gyermekeket nevelő óvodába való jelentkezéshez a szakértői és rehabilitációs bizottság javaslata szükséges.

Az Óvoda vezetője a felvételi, átvételi kérelmek elbírálásáról – írásban – hirdetményben értesíti a szülőket 2017. május 10. napjáig.

A hirdetmény teljes terjedelemben megtekinthető itt!

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szentesi Járási Hivatal, Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya, járási főállatorvosa, mint I. fokon eljáró szerv, élelmiszerlánc-felügyeleti hatósági jogkörében eljárva DEREKEGYHÁZ KÖZSÉG TELJES KÖZIGAZGATÁSI TERÜLETÉRE 2017. április 1. napjától kezdődően 2017. április 21. napjával bezárólag

EBZÁRLATOT ÉS LEGELTETÉSI TILALMAT RENDELT EL!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Szervezete és a Települési Agrárgazdasági Bizottság tisztelettel meghívja Önt tájékoztató rendezvényére.

Helyszíne: Művelődési Ház (6621 Derekegyház, Köztársaság tér 8.)

Időpontja: 2017. március 22. (szerda), 17.00 óra

 Napirendi pontok:

1. Elnöki tájékoztató

Előadó: Kispál Ferenc, a NAK Csongrád Megyei Elnöke

2. Kamarai Szolgáltatások

Előadó: Szűts László, NAK Csongrád Megyei Igazgató

3. Földügyi aktualitások

Előadó: Gósz Zoltán, NAK Csongrád Megyei Földügyi Szakértő

4. A Vidékfejlesztési Program aktualitásai

Előadó: Számfira Gabriella, NAK Csongrád Megyei Vidékfejlesztési referens

5. Falugazdász aktualitások

Előadó: NAK Csongrád Megyei Szervezetének Falugazdásza

6. Agrárügyi, környezet és természetvédelmi hatósági ügyintézés változásai

Előadó: Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársa

7. Szabadtéri tűzesetek, és a hulladék égetés szabályai, valamint a vízjogi engedélyezési eljárások, kút amnesztia

Előadó: Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa

Határozatképtelenség esetén változatlan helyszínnel és napirendi pontokkal, 17.15 órai kezdettel lesz megtartva az ülés.

Megjelenésére feltétlenül számítunk:

Kispál Ferenc, megyei elnök

Derekegyház Község Önkormányzata felhívja a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy 2017. január 31. 15 órától a Központi Orvosi Ügyelet a 

+36-30-7087183

+36-63-400712

telefonszámokon hívható!

Az Orvosi Ügyeleti ellátás 6600 Szentes, Vásárhelyi út 30. szám alatt történik! 

A felnőtt ügyelet munkarendje:

Hétköznap: 15:00-07:00, hétvégén és ünnepnapon: 07:00-07:00

A kiegészítő gyermek ügyelet munkarendje:

Hétköznap: 15:00-17:00, hétvégén és ünnepnapon: 09:00-11:00, a fennmaradó ügyeleti időben a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház Gyermekosztálya látja el a kis betegeket.

 

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ, mint kéményseprőipari szerv a 2017. évi kéményseprőipari sormunka ütemtervét elkészítette, amely szerint Derekegyház községben a sormunka elvégzésének tervezett ideje: 2017.10.01–2017.10.30.

szen-monoxidA téli időszak sajnálatos velejárója, hogy mindennapossá válnak a szén-monoxid- mérgezéssel kapcsolatos hírek. A szén- monoxid jelenlétét nem érzékeljük,  mivel színtelen, szagtalan, a szervezetre gyakorolt  hatásai  (rosszullét, szédülés,  hányinger,  fáradtság)  könnyen összetéveszthetőek egyéb betegségek tüneteivel.  Az  akár  halálos kimenetelű  esetek  néhány egyszerű és könnyen betartható szabállyal megelőzhető.

A legtöbb tüzelőberendezésnek elengedhetetlen része az égéstermék-elvezető, a  kémény. Amennyiben a kémény járata leszűkül (behulló tégla,  vakolat, beköltöző madarak, darazsak stb. miatt), úgy a helyiség levegőjét használó, nyitott égésterű hőtermelő- berendezésből  az égéstermék a helyiségbe áramlik vissza. Ha ez bekövetkezik, a lakásban lévő levegő szén-monoxid­ koncentrációja drasztikusan megemelkedik. Ezért elengedhetetlen  a  kémények rendszeres ellenőrzése, ezek eredményeként a tragédia megelőzhető.

Continue reading

15194407_1289510707756611_6998968875936813558_oDerekegyházon számos formában megemlékeznek a lakosokról: példaként a szépkorúakat és az aranylakodalmasokat személyesen, virágcsokorral köszöntik az önkormányzat dolgozói. 2015. októberében a kisgyermekes szülők egy javaslatot nyújtottak be új Életfák ültetéséről a Képviselő-testület felé, miszerint a település legfiatalabb lakóinak ne csak a szülők és a közvetlen környezet, hanem egy nagyobb közösség: minden derekegyházi örülhessen.

2016. november 19-én (szombaton) 14:00 órától már második alkalommal került sor faültetésre, a Köztársaság téren (volt Tejház épületének környékén), a vízelvezető árok mentén idén 10 db facsemete került elültetésre a meglévő 18 mellé, jelenleg így összesen 28 hársfa ékesíti településünket a kijelölt területen. Ez évben a 2015. november 1. és 2016. október 31. közt született gyermekek családjai ültethettek.

Continue reading

kultur-bisztro-logoA Kultúr Bisztró rajzpályázatot hirdet „Mikulás” címmel óvodásoknak és általános iskolásoknak. Célunk, hogy a művelődési ház megújult előterét gyermekrajzokkal színesítsük.

Várunk minden olyan alkotást, melynek témája a Mikulás, Mikulás várás.

A pályamunkák hátoldalára kérjük ráírni a mű címét, az alkotó nevét, korát, óvodája vagy iskolája nevét, osztályát. A pályázatra derekegyházi alkotók rajzait várjuk.

Continue reading