Legyen Ön is nevelőszülő!

Feltöltve: 2022-09-15

Legyen Ön is nevelőszülő!

A gyermekvédelmi gondoskodásban nevelkedő gyerekek ma már nem nagy létszámú intézetekben élnek, hanem kisebb, szeretetteljes közösségbe kerülnek elhelyezésre a családból való kiemelést követően.

Jelenleg közel huszonötezer gyermek nevelkedik így Magyarországon, róluk állami, civil és egyházi fenntartású szolgáltatók gondoskodnak.

Utóbbiak közé tartozunk mi, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató, mint a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő, országos hatáskörű gyermekvédelmi intézmény.

A dolgunk az, hogy a családjából kiemelt gyermeknek a legjobban megfelelő elhelyezést biztosítsuk, nevelőszülőknél, illetve lakásotthonban.

Munkánk egyik legfontosabb része, hogy a nevelőszülői hivatásra folyamatosan ráirányítsuk a társadalom figyelmét. Nemcsak azért, hogy láttassuk, milyen hasznos munkát végeznek, hanem azért is, hogy növeljük ennek a hivatásnak az ismertségét, megbecsültségét. Emellett kiemelt célunk az is, hogy magunk közé hívjuk, toborozzuk azokat az embereket, akik szívesen válnának nevelőszülővé.

https://www.facebook.com/szegedazenvarosom/videos/846402849388115/ 

Plakátok, információk 1.

Plakátok, információk 2.

Plakátok, információk 3.

A tájékoztatást a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató kérésére tettük közzé.

Érdeklődni a felhívásban található elérhetőségeken lehet.Legfrissebb híreink